PEČENÍ V PECI NA PIZZU – PORCHETTA

PEČENÍ V PECI NA PIZZU - Porchetta - Známá delikatesa z italské kuchyně.

Pečení v peci na pizzu není pouze o pečení pizzy, nebo vynikajícího křupavého chleba – v peci můžete péci také různé dobroty jako je tato italská pochoutka „Porchetta„. Pekli jsme v zimě, pomalu – cca 4 hodiny při 120°C.

Výsledkem je opravdu šťavnaté, bylinkami a česnekem provoněné, křehoučké maso.

Ingredience:

-3-4 kg vykostěného vepřového boku v celku, s kůží

-5-6 stroužků česneku

-5-6 snítek čerstvého rozmarýnu, pouze měkké části bez dřevnatých stonků

-1 muškátový oříšek

-sůl hrubozrnná

-trocha pepře

pečení v peci na pizzu
pečení v peci na dřevo

1) Připravíme si kořenící směs: rozmarýn nasekáme nadrobno, smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a prolisovaným česnekem

2) Odřízneme kůži tak, aby nám uprostřed zůstala držet asi na 2 cm pruhu. Z masa odřízneme 5 cm pruh, aby nám kůže maso přesahovala obr.3

pečení v peci na vytápěné dřevem

3) Bok otočíme a vmasírujeme do něj nejdříve sůl, a potom připravenou směs koření

4) Bok zavineme jako roládu a přetáhneme kůži, kterou nahoře zašijeme

pečení v peci na pizzua chleba

5) Obvážeme provázkem, ozdobíme snítkami rozmarýnu a posolíme

7) Konce obalíme alobalem, aby se šťáva držela uvnitř masa

Na závěr pečení již můžeme odstranit alobal a nechat opéci kůžičku až budou naskakovat opečené puchýře. Kůže se promění v krásně křupavou a maso pod ní je perfektně šťavnaté. 

Nezbývá než popřát dobrou chuť a mnoho kulinářských zážitků při pečení v peci na pizzu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík