Pec na pizzu dokáže připravit i jiné pochoutky než pouze pizzu. Vynikající je také příprava takzvaných pokrmů z jednoho hrnce. Může to být například mix masa a zeleniny, nebo luštěnin (takové Chilli con carne je z pece skvělé). Jednou z možností je také i pečení masa rovnou s přílohou, nebo jen plněných brambor či paprik a podobně. Možností je mnoho a záleží jen na Vaší fantazii a Vašich chutích.
Nám se velmi osvědčilo pečení masa s kořenovou zeleninou. Výše na obrázku je připravené kančí maso na divoko s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem, které bylo marinované přes noc v ledničce. Nejdříve pečeme v peci přikryté a je třeba jednou za čas zkontrolovat stav výpeku, aby se nám celý neodpařil. Můžeme doplňovat horkou vodou, nebo vývarem pokud ho máte připravený. Vlastně i kvalitní vývar je možné v peci připravit pomalým vařením, ale ten necháme na jindy. Ze stěn pekáčku je třeba napečenou šťávu stírat abychom ji dostali do výpeku. Na samotný závěr odklopíme a necháme dopéci do zlatova.
Během přípravy masa můžete souběžně v peci (pokud Vám to místo v peci dovolí) připravit i čerstvé chlebové placky z chlebového těsta. Zaručujeme Vám, že se po pekáči masa s chlebovými plackami jen zapráší, jak se říká. Čerstvá chlebová placka namáčená do výpeku s lahodným šťavnatým masem a zkaramelizovanou zeleninou, je prostě exploze chutí ve Vašich ústech. U nás je to tak, že když přijedou kamarádi na pečení, hned se ptají zda bude maso s chlebovými plackami.
Tak přejeme hodně úspěchů při pečení v peci.
PS: Bohužel fotografii hotového kančího jsme nestihli pořídit. Tak alespoň obrázek vepřového s hříbky, které jsme stihli (i když jen těsně).